Ανθή Πασχαλίδου

Γεωλογία-Γεωγραφία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Γεια σου επισκέπτη! Είμαι γεωλόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αυτό το χρόνο φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Λατρεύω το αντικείμενο της Γεωλογίας και θα ήθελα πολύ να το γνωρίσουν όλα τα παιδιά. Από το 2014 μέχρι τώρα έχω συμμετάσχει διαδοχικά σε 3 εθελοντικές ομάδες/οργανισμούς από τις οποίες έχω αποκομίσει πολύ χρήσιμες ικανότητες διεπιστημονικής συνεργασίας. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είμαι σε ομάδα Πρώτων Βοηθειών ως εκπαιδεύτρια για ενήλικες και παιδιά. Ως Πρακτική Εκπαιδευτική Άσκηση της σχολής μου, στο δημοτικό σχολείο που φοίτησα, έκανα παρουσίαση με θέμα τη Γη σε κάθε τάξη με σκοπό να γνωρίσουν την επιστήμη της Γεωλογίας. Έπειτα, οι μαθητές έκαναν διαδραστικές δραστηριότητες (πλαστελίνη, ζωγραφιές) ανάλογα με την ηλικία τους. Παράλληλα, δημιούργησα Συλλογή Ορυκτών και Πετρωμάτων και την εξέθεσα σε θήκες βιτρίνας σε κεντρικό τμήμα του σχολείου. Συμμετείχα χρόνια σε κατασκηνώσεις ως στέλεχος όλων των ειδών (παιδικές, μεικτές και μόνο κοριτσιών, ενηλίκων ΑΜΕΑ) και έχω την κατάλληλη γνώση προσέγγισης των παιδιών.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Η αγάπη μου για το περιβάλλον που ζούμε, η επιτακτική ανάγκη για την προστασία του αλλά και η περιέργεια για το τί βρίσκεται κάτω από το έδαφος είναι τα κυριότερα πράγματα που με παρακινούν να ασχοληθώ με το θαυμαστό κόσμο της Γεωλογίας.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Αυτή η πλατφόρμα είναι ο πιο εύστοχος τρόπος που υπάρχει για να: συζητήσω με μαθητές για τη Γη σχετικά με τις εντυπώσεις τους, να απομυθοποιήσουμε την «άγνωστη» επιστήμη της Γεωλογίας, να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό εσωτερικό της Γης με διαδραστικό και ενδιαφέρον τρόπο. Τελικά, μας αφορά περισσότερο από όσο νομίζουμε. Έχω πολλές ιδέες και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω το αντίστοιχο υλικό. Στις περιπτώσεις των προσωπικών συναντήσεων με τους μαθητές στα σχολεία, θα μπορεί να γίνει πρώτα παρουσίαση στην τάξη και έπειτα παιχνίδι για “αναζήτηση” ορυκτών και πετρωμάτων στο χώρο του σχολείου!

Εξειδίκευση

Γεωλογία
Γεωγραφία