Ανθή Πασχαλίδου

Γεωλογία-Γεωγραφία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι πτυχιούχος γεωλόγος και αυτή την περίοδο περνάω από συνέντευξη για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Από το 2014 μέχρι τώρα έχω συμμετάσχει διαδοχικά σε 3 εθελοντικές ομάδες/οργανισμούς από τις οποίες έχω αποκομίσει εξαιρετικά χρήσιμες ικανότητες διεπιστημονικής συνεργασίας. Συμμετείχα χρόνια σε κατασκηνώσεις όλων των ειδών (παιδικές, μεικτές και μόνο κοριτσιών, ενηλίκων ΑΜΕΑ) και έχω την κατάλληλη γνώση προσέγγισης των παιδιών. Τέλος, ως Πρακτική Εκπαιδευτική Άσκηση, στο δημοτικό σχολείο που φοίτησα, έκανα παρουσίαση σε κάθε τάξη (από 1 δίωρο) με θέμα τη Γη με σκοπό να γνωρίσουν τη Γεωλογία. Έπειτα έκαναν διαδραστικές ασκήσεις ανάλογα με την ηλικία (πλαστελίνη, ζωγραφιές). Παράλληλα, δημιούργησα Συλλογή Ορυκτών
και Πετρωμάτων και την εξέθεσα σε θήκες βιτρίνας σε κεντρικό τμήμα του σχολείου.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Η αγάπη μου για το περιβάλλον, η περιέργεια για το τί βρίσκεται κάτω από το έδαφος και η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Αυτή η πλατφόρμα είναι ο καταλληλότερος τρόπος που έψαχνα αυτό τον καιρό για να συζητήσω με μαθητές για τη Γη, τι εντυπώσεις έχουν, να απομυθοποιήσουμε την επιστήμη της Γεωλογία και να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό εσωτερικό της Γης με διαδραστικό τρόπο. Έχω πολλές ιδέες και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω το αντίστοιχο υλικό. Στις περιπτώσεις των προσωπικών συναντήσεων με τους μαθητές, θα μπορεί να γίνει πρώτα παρουσίαση στην τάξη και έπειτα παιχνίδι για “αναζήτηση” ορυκτών και πετρωμάτων στο χώρο του σχολείου.

Εξειδίκευση

Γεωλογία
Γεωγραφία