Σπανουδάκη Μαρία

Βιολογία

Περούτζια

Ιταλία

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Τα τελευταία χρόνια ζω και σπουδάζω Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία στο πανεπιστήμιο Università degli studi di Perugia της Ιταλίας. Ως φοιτήτρια στο τελευταίο έτος των σπουδών μου, βρίσκομαι σε αναζήτηση μεταπτυχιακού προγράμματος ενώ ταυτόχρονα εργάζομαι ως επικοινωνιολόγος των βιοεπιστημών σε εταιρίες του εξωτερικού, καθώς και αρθρογραφώ για ελληνικές ηλεκτρονικές σελίδες. Θεωρώ ότι η γνώση είναι δύναμη, για τον λόγο αυτό η επικοινωνία της επιστήμης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της ενημέρωσης και μπορεί να φέρει σε επαφή το κοινό με τους επιστήμονες. Τα ενδιαφέροντα μου αφορούν την μοριακή βιολογία, την βιοχημεία, την ιολογία και την ανοσολογία.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Η κατανόηση και η επίλυση σύνθετων εννοιών σε συνδυασμό με την περιέργειά μου για τη ζωή, με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με την βιολογία. Ένας επιπλέον λόγος ήταν η ανάγκη να κατανοήσω τον φυσικό κόσμο και το πως οι οργανισμοί εξελίσσονται και σχετίζονται μεταξύ τους.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Η ενημέρωση γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν γίνεται από νωρίς. Επίσης, η επικοινωνία της επιστήμης μπορεί να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν περισσότερο τον επιστημονικό κόσμο, καθοδηγώντας τους να πάρουν τις ιδανικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Εξειδίκευση

Βιολογία
Διδασκαλία
Αρθρογραφία