Ιωάννης Παπαχρήστος

Βιοϊατρική Μηχανική (Νευρολογικός τομέας )

Ιωάννινα

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Ο Γιάννης μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Από μικρός ήταν το “περίεργο “παιδί, του άρεσε να διαβάζει και να μαθαίνει για το ανθρώπινο σώμα. Αυτό τον οδήγησε λίγα χρόνια μετά να φοιτά στο Πολυτεχνείο Ιωαννίνων στον τομέα της Βιοϊατρικής Μηχανικής . Από το 2015 έχει υπάρχει υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού και εκπαίδευσης στην AIESEC σε 3 διαφορετικές χώρες ενώ το 2018 νικώντας τον διαγωνισμό FameLab εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το TEDxMaviliSquare στα Ιωάννινα. Πλέον με το TEDx Ιωαννίνων να αποτελεί τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό στην Ήπειρο είναι και στο τιμόνι του Ioannina Science Festival. Αυτή την περίοδο εργάζεται ώς project Manager στην SciCo Ελλάδος (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία)που έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, δια δραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου

Η αγάπη μου για την επιστήμη, το ανθρώπινο σώμα και τον εγκέφαλο με οδήγησαν στον τομέα την Βιοιατρικής Μηχανικής. Νέοι μέθοδοι υπολογισμού, καινούργιες τεχνικές απεικόνισης και λεπτομερή ανάπτυξη νέων εφαρμογών στο κομμάτι της νευρολογίας για την χαρτογράφηση και την έρευνα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όλα αυτά αποτελούν αξίες και λόγους να ακολουθήσω το όνειρο μου.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Μέσα από την συγκεκριμένη θέση ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να δείξω μια νέα ειδικότητα Μηχανικου. Την νεότερη στην Ελλάδα. Να δείξουμε ότι η επιστήμη συνεχίζεται και αναπτύσσεται. Και πώς οι επιστήμες δεν πρέπει να είναι μόνες τους, οφείλουν να συνδυάζονται καθώς μόνο έτσι τα αποτελέσματα είναι απλά καταπληκτικά.

 

 

Skills

Βιοϊατρική Μηχανική
Επιστήμη Επικοινωνία
Project Management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment