Ιωάννης Παπαχρήστος

Βιοϊατρική Μηχανική (Νευρολογικός τομέας )

Ιωάννινα, Βοστόνη

Ελλάδα, Μασαχουσέτη

Διδακτορικές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Ο Ιωάννης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική Μηχανική και Υποψήφιος Διδάκτωρ Υπολογιστικής Νευροακτινολογίας (UoI/Harvard) και Επιστήμονας Επικοινωνίας. Το 2018 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Global Science Communication «FameLab», στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια χρονιά ίδρυσε το TEDxMaviliSquare, τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό στην Ήπειρο, Ιωάννινα, Ελλάδα. Από το 2020 έως το 2022 εργάστηκε στην SciCo, ως Project Manager με ενδεικτικά έργα (Athens Science Festival 2021, the Aegean Science Festival 2021, Ioannina Science Festival και MEDnight 2021). Παράλληλα παραδίδει Πανεπιστημιακά Σεμινάρια στην Επικοινωνία της Επιστήμης. Από το 2022 είναι Πρέσβης Επιστήμης για την Ελλάδα στο Center of Open Science, με έδρα το Charlottesville, Βιρτζίνια, ΗΠΑ και ένας από τους συγγραφείς στον εκδοθέν συλλογικό επιστημονικό τόμο με τίτλο «Teaching of Biology: Complete διδακτικές προτάσεις για την ειδική διδασκαλία της Βιολογίας στο Γενικό Υψηλό Σχολείο”.

Από το 2023 είναι μέλος της European Society of Radiology, European Stroke Organization (ESO) και και ερευνητής στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Η αγάπη μου για την επιστήμη, το ανθρώπινο σώμα και τον εγκέφαλο με οδήγησαν στον τομέα την Βιοιατρικής Μηχανικής. Νέοι μέθοδοι υπολογισμού, καινούργιες τεχνικές απεικόνισης και λεπτομερή ανάπτυξη νέων εφαρμογών στο κομμάτι της νευρολογίας για την χαρτογράφηση και την έρευνα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όλα αυτά αποτελούν αξίες και λόγους να ακολουθήσω το όνειρο μου.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Μέσα από την συγκεκριμένη θέση ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να δείξω μια νέα ειδικότητα Μηχανικού. Την νεότερη στην Ελλάδα. Να δείξουμε ότι η επιστήμη συνεχίζεται και αναπτύσσεται. Και πώς οι επιστήμες δεν πρέπει να είναι μόνες τους, οφείλουν να συνδυάζονται καθώς μόνο έτσι τα αποτελέσματα είναι απλά καταπληκτικά.

 

 

Skills

Βιοϊατρική Μηχανική
Επιστήμη Επικοινωνία
Project Management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment