Χρήστος Αθανασούλης

Οδοντιατρική

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Γεια σας και καλωσορίσατε στο προφίλ μου! Με λένε Χρήστο, είμαι οδοντίατρος με πτυχίο απο το Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. και παράλληλα ασχολούμαι με την κωμωδία και την επικοινωνία της επιστήμης. Έχω κάνει ενημερώσεις για την στοματική υγιεινή σε δημοτικά σχολεία και σε δράσεις του δρόμου, ως ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας Ο.ΦΟΙ.Σ. της Οδοντιατρικής. Ταυτόχρονα, έχω συμμετάσχει ενεργά σε πολλά εθελοντικά δρώμενα του πανεπιστημίου μου, καθώς και σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το TEDx Thessaloniki. Είμαι σταντ-απ κωμικός από το 2017, γράφοντας και παρουσιάζοντας σε δεκάδες παραστάσεις της Βόρειας Ελλάδας. Από τα τέλη του 2019, έχω ξεκινήσει την εκπομπή podcast «Γνώση Σ’ Αυτόν», όπου επιστήμονες και επαγγελματίες μας λύνουν τις συχνότερες απορίες και καταρρίπτουν τους συνηθέστερους μύθους γύρω από το αντικείμενό τους, σε ένα απλοϊκό και ανάλαφρο κλίμα με κωμικά στοιχεία. Θεωρώ, τέλος, πως η κωμωδία είναι ένας υπέροχος τρόπος να περνάς σωστά μηνύματα και θα κάνω κάποια βίντεο για να το αποδείξω.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τη δουλειά μου, εδώ: https://linktr.ee/christos_athanasoulis

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου

Αγαπώ την επιστήμη, από μικρό παιδί έχω μια έμφυτη περιέργεια, μια έμφυτη τάση να μαθαίνω νέα πράγματα και να δημιουργώ. Η εκπομπή μου επιτρέπει να μαθαίνω νέα πράγματα, ΕΝΩ δημιουργώ. Και η Οδοντιατρική μου επιτρέπει να βρίσκομαι στον χώρο της υγείας και να θεραπεύω ανθρώπους, πράγμα που θεωρώ τεράστιο δώρο για μένα.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε ένα R.E.A.L. Science όταν ήμουν εγώ μαθητής, για να μπορούσα να γνωρίσω τις επιστήμες μέσα από τα μάτια έμπειρων και χαρισματικών ανθρώπων. Τώρα που υπάρχει, είναι σχεδόν χρέος μου να το στηρίξω και να σταθώ στο πλευρό των σημερινών μαθητών και αυριανών επιστημόνων! Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, δεν κάνει καλό μόνο σε εκείνα. Κάνει πολύ καλό και σε εμάς!

Skills

Οδοντιατρική
επικοινωνία της επιστήμης
Stand up Comedy