Χρήστος Αθανασούλης

Οδοντιατρική & Επικοινωνία της Επιστήμης

Leeds, England

Αγγλία

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Γεια σου αγαπητέ καθηγητή/μαθητή! Επίτρεψέ μου να συστηθώ. Με λένε Χρήστο, σπούδασα Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και αυτή την περίοδο εργάζομαι ως οδοντίατρος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, ενώ ταυτόχρονα κάνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Επικοινωνία της Επιστήμης (ΕΑΠ). Παράλληλα με τη βασική μου δουλειά, κάνω εκφωνήσεις (voice-overs), καθώς και το podcast «Γνώση Σ’ Αυτόν», που έχει υπάρξει 2 φορές υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου πόντκαστ σε διεθνή φεστιβάλ (TDF23, TiFF63). Στο παρελθόν, έχω ασχοληθεί για χρόνια με το stand-up comedy, έχω κάνει πάρα πολύ εθελοντισμό και έχω υπάρξει ο δημιουργός του πρώτου podcast που δημιουργήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας). Ξέρω πώς είναι να δίνεις Πανελλαδικές. Ξέρω πώς είναι να σπουδάζεις Επιστήμες Υγείας στην Ελλάδα. Ξέρω πώς είναι να βγαίνεις στο χάος της αγοράς εργασίας και να αποφασίζεις αν θα μείνεις ή θα πας στο εξωτερικό. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε όλες σου τις ανησυχίες και να λύσω όσες απορίες υπάρχουν! Και αν υπάρχουν και απορίες για επικοινωνία της επιστήμης, ντοκιμαντέρ, πόντκαστ, αφηγήσεις, ταινίες κλπ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα τα πούμε και αυτά!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τη δουλειά μου, εδώ: https://linktr.ee/christos_athanasoulis

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Αγαπώ την επιστήμη, από μικρό παιδί έχω μια έμφυτη περιέργεια, μια έμφυτη τάση να μαθαίνω νέα πράγματα και να δημιουργώ. Η εκπομπή μου επιτρέπει να μαθαίνω νέα πράγματα, ΕΝΩ δημιουργώ. Και η Οδοντιατρική μου επιτρέπει να βρίσκομαι στον χώρο της υγείας και να θεραπεύω ανθρώπους, πράγμα που θεωρώ τεράστιο δώρο για μένα.

Γιατί έγινα εθελοντής στο R.E.A.L Science

Θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε ένα R.E.A.L. Science όταν ήμουν εγώ μαθητής, για να μπορούσα να γνωρίσω τις επιστήμες μέσα από τα μάτια έμπειρων και χαρισματικών ανθρώπων. Τώρα που υπάρχει, είναι σχεδόν χρέος μου να το στηρίξω και να σταθώ στο πλευρό των σημερινών μαθητών και αυριανών επιστημόνων! Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, δεν κάνει καλό μόνο σε εκείνα. Κάνει πολύ καλό και σε εμάς!

Skills

Οδοντιατρική
επικοινωνία της επιστήμης
Stand up Comedy