Δήμητρα Κυργιαφίνη

Γεωπονία, Φυτικής Παραγωγής

Βόλος

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το οποίο πρόκειται να αποφοιτήσω το καλοκαίρι του 2021. Ασχολούμαι με τη μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς που αφορά κυρίως προϊόντα συνδεδεμένα με τον ελλαδικό χώρο, όπως το μέλι, παραδοσιακά προϊόντα τροφίμων κ.α. Μου αρέσει να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις στον τομέα μου και να παρακολουθώ συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες και διαδικτυακά μαθήματα. Στο μέλλον θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου με κάποιο μεταπτυχιακό.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Όπως πολλοί μαθητές έτσι κι εγώ για πολλά χρόνια δεν ήμουν σίγουρη ποια καριέρα θα ήθελα να ακολουθήσω και τι πρέπει να σπουδάσω. Έτσι όταν έδωσα Πανελλήνιες και ήρθε η ώρα να επιλέξω κάποια σχολή αισθανόμουν αρκετά αβέβαιη καθώς δεν είχα ακούσει κάποιον να αναλύει με λεπτομέρεια με τι ακριβώς ασχολείται κάποιος που αποφοιτά από το τμήμα Γεωπονίας. Σύντομα όμως ανακάλυψα ότι ο κλάδος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ευκαιριών και είναι εξαιρετικά σύγχρονος καθώς ζούμε σε μια εποχή που όλοι στρέφονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων αλλά και για το σεβασμό προς τη γη και το περιβάλλον.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι ο επαγγελματικός σχολικός προσανατολισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο όμως απουσιάζει από τα ελληνικά σχολεία. Θα ήθελα να βοηθήσω όσους περισσότερους μαθητές γίνεται να ενημερωθούν σωστά για τις διαθέσιμες επιλογές καριέρας που μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Εξειδίκευση

Γεωπονία
μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς
Φυτική Παραγωγἠ