Αρτέμης Πιπεράκης

Βιολογία – Ανοσολογία

Αθήνα

Ελλάδα

Μεταπτυχιακἐς σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Μεγάλωσα στα Χανιά. Εισήχθηκα και σπούδασα στο πενταετές τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτή τη περίοδο κάνω τη πτυχιακή μου εργασία επιπέδου μεταπτυχιακού στο τμήμα φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ. Η έρευνα που έχω επωμιστεί είναι αντικαρκινικές ενώσεις. Πρόσφατα θα κάνω πρόταση για διδακτορικό με θέμα ανοσολογικές θεραπείες. Τον ελέυθερο χρόνο μου τον αξιοποιώ δημιουργηκά μέσω εθελοντισμού και δραστηριοτήτων.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου

Επέλεξα αυτό το επάγγελμα γιατί αγαπώ τη φύση και ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου. Αναζητούσα απάντηση σε ερωτήματα όπως πως επικοινωνούν τα φυτά με τον ήλιο, πως τα πουλιά προσανατολίζονται και ταξιδεύουν, γιατί ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο, πως γίνεται να γεννιούνται παιδιά με τοση μεγάλη διαφορετικότητα, γιατί η γυναίκα είναι εξελικτικά ανώτερη, πως το φεγγάρι ρυθμίζει τη παλίρροια; Τέλος, επέλεξα τη βιολογία γιατί ήθελα να συμμετάσχω σε θεραπείες, ώστε να βοηθήσω παιδιά με προβλήματα.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Κι εγώ βρισκόμουν κάποτε στη θέση επιλογής επαγγέλματος και όλοι μου λέγανε ότι θα αντιμετωπίσω ανεργία. Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου.

 

 

Skills

Βιολογία
φαρμακολογίας
Ανοσολογία