Ηρω Κολιάκου

Βιοφυσική

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Διδακτορικἐς σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Η Ηρω Κολιάκο διδάσκει Βιολογία και Φυσική στο Γυμνάσιο
του Κολλεγίου Ανατόλια . Ανήκει στην ομάδα STEM(Science, Technology, Engineering, Mathematics) του Κολλεγίου Ανατόλια, συντονίζοντας δράσεις STEM για μέσα στην τάξη
και είναι πρεσβευτής της ομάδας Scientix η οποία προάγει και υποστηρίζει
σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που
διδάσκουν τα αντικείμενα STEM.Παράλληλα αποτελεί μέλος του Κέντρου για
Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά-CTY Greece του Πανεπιστημίου Johns
Hopkins όπου διδάσκει το online μαθημα Βιοϊατρική Τεχνολογία .

Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Imperial College, με ειδίκευση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. Έχει ερευνητική εμπειρία 10 ετών ως μέλος ερευνητικής ομάδας σε θέσεις ερευνητή Α και Β καθώς και συντονιστή. Έχει δημοσιεύσει 8 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Εθνικά και Διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: καινοτόμοι και δημιουργικοί τρόπου εκμάθησης και αξιολόγησης, καλλιέργεια δεξιοτήτων (skill based learning), μηχανισμοί παιχνιδοποίησης τάξης (gamification), εικονικοί εκπαιδευτικοί χώροι.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Απο μικρή ηλικία μου άρεσε να εξερευνώ και να μαθάινω. Ειχα δίπλα μου ανθρώπους που πάντα με υποστήριζαν σε όλη μου την μαθησιακή πορεία τοσο στο οικογενειακό οσο και στο σχολικό μου περιβάλλον.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Πιστεύω πως το πιο σημαντικό δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε ενα παιδι είναι η γνώση και η υποστήριξη . Ειναι πολυ σημαντικό να υποστηρίζουμε τους νέους και πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να συμβάλουν με αυτον τον τροπο σε ενα καλύτερο αυριο.

Εξειδίκευση

Διδασκαλία
Βιολογία
Φυσική