Νίκου Νικολέτα

Βιομοριακές επιστήμες

Cork

Ιρλανδία

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι Βιολόγος με κατεύθυνση τις Βιομοριακές επιστήμες και την Βιοτεχνολογία. Αποφοίτησα από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποκτώντας τον τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών μου. Η θέλησή μου για διεύρυνση των επιστημονικών μου συνόρων με οδήγησε στο να διεξάγω δύο Erasmus+ πρακτικές, στο Universitat Autònoma de Barcelona, στην Ισπανία, καθώς και στο University College Cork, στην Ιρλανδία. Μέχρι τώρα, τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς της Κυτταρικής, Μοριακής και Αναπαραγωγικής Βιολογίας, με εστίαση στην γυναικεία υπογονιμότητα, ενώ τελευταία εργάζομαι και στο κομμάτι της Ανοσολογίας στην εγκυμοσύνη. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αναζήτηση Διδακτορικού Προγράμματος, καθώς θέλω να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με την έρευνα.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Από μικρή ηλικία η επίλυση προβλημάτων και η “εξερεύνηση” μου κινούσαν έντονα το ενδιαφέρον. Η βιολογία υπήρξε η επιστήμη που με μάγεψε, καθώς συνδυάζει την ανάγκη μου για εξερεύνηση και προσφορά. Η συνεχής ανακάλυψη, η εξέλιξη της γνώσης, καθώς και η άμεση εφαρμογή της επιστήμης στην βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, αποτέλεσαν μερικούς από τους λόγους που με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό. Κάθε πείραμα, πετυχημένο ή μη, μπορεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος στον τομέα της υγείας και το περιβάλλοντος. Τι πιο συναρπαστικό;

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Η επικοινωνία της επιστήμης και η γεφύρωση μεταξύ του σχολείου και του πανεπιστημίου θεωρώ πως είναι απαραίτητα βήματα για την διάδοση των επιστημών στην χώρα μας. Ακόμα, όντας σε διαδικασία αναζήτησης του επόμενου επαγγελματικού βήματός μου, συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με άλλα άτομα.

Εξειδίκευση

Αναπαραγωγική Βιολογία
Κυτταρική & Μοριακή Βιολογία
Γυναικεία υπογονιμότητα