Γεωργία - Μαρία Κολύβα

Παιδαγωγικά

Ιωάννινα

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Καθώς γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον παιδαγωγικό τομέα, προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς και να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Θα ήθελα να ασχοληθώ ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ή με τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Παρακολουθώ προγράμματα με αυτούς τους δύο τομείς γιατί μου αρέσουν και θεωρώ ότι συνδυάζονται και μεταξύ τους αλλά και με την σχολή μου. Κάτι ακόμα που θα ήθελα να εκπαιδευτώ είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική (STEM/STEAM) στο νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Η απόφαση να γίνω εκπαιδευτικός ήρθε στην τελική πορεία των μαθητικών μου χρόνων. Κατά την διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής, συνειδητοποίησα ότι αυτό το επάγγελμα μου ταιριάζει και υπάρχουν κάποιοι τομείς σε αυτό τον τομέα που μου φαίνονται αρκετά ενδιαφέρον και ανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Κάποιοι από τους λόγους που με οδήγησαν στο να επιλέξω να κάνω την αίτηση είναι ότι θα βοηθήσουμε τους μαθητές να θέσουν στόχους για το μέλλον, κάτι που ως εκπαιδευτικός και λάτρης της συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού το θεωρώ πολύ σημαντικό. Τέλος, η αναφορά στο τέλος της ανάρτησης ότι οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στον επαγγελματικό προσανατολισμό μου τράβηξε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Εξειδίκευση

Παιδαγωγικά