Μπίσκου Όλγα

Βιολογία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Διδακτορικἐς σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στις Βιοϊατρικές Επιστήμες στο University of Glasgow και κάτοχος διδακτορικού από το Edinburgh Napier University. Πλεόν κάνω το μεταδιδακτορικό στο Linköping University στη Σουηδία όπου μελετάω την αλληλεπίδραση μεταξύ του νευρικού και του αμυντικού συστήματος και πως αυτό σχετίζεται με ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Ανέκαθεν με γοήτευε το ανθρώπινο σώμα, και οι λειτουργίες του. Κάποια στιγμή ήρθα σε επαφή με τη Βιολογία, και αυτή η επιστήμη άρχισε να με συναρπάζει. Τελειώνοντας το λύκειο επέλεξα να γίνω Βιολόγος. Παίρνοντας το πτυχίο μου, επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην πατρίδα της Ντόλυ. Έτσι εκπλήρωσα ένα από τα όνειρα μου, και είδα από κοντά ένα από τα σύγχρονα επιτεύγματα της Βιολογίας, απέκτησα γνώσεις και εμπειρίες που μου επιτρέπουν να εργαστώ στον τομέα της έρευνας και πλέον ζω το δικό μου όνειρο, αφού μπορώ και προσφέρω το δικο μου λιθαράκι στην κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Επέλεξα να γίνω εθελόντρια στο R.E.A.L Science γιατί ο οργανισμός προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στου μαθητές των ελληνικών σχολείων να μιλήσουν, να μάθουν και να ονειρευτούν το δικό τους μέλλον. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια μπορούν να δουν ότι κάποιος που είχε το ίδιο όνειρο με αυτούς το πραγματοποίησε. Έτσι το όνειρο παύει να είναι απλά ένα όνειρο. Μεταμορφώνεται σε ευκαιρίες και στόχους με τελικό στόχο οι μαθητές να ζήσουν το όνειρο τους κάποια στιγμή.

Εξειδίκευση

Κυτταρική βιολογία
Ανοσολογία
Επιστημονική Συγγραφή