Κυργιαφίνη Μαριάννα

Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία

Λάρισα

Ελλάδα

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Ονομάζομαι Μαριάννα Κυργιαφίνη και είμαι 23 χρονών. Πήρα το πτυχίο μου από το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πλέον συνεχίζω τις σπουδές μου κάνοντας μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες με αντικείμενο ενασχόλησης τη Γενετική στο ίδιο τμήμα. Λατρεύω το αντικείμενο των σπουδών μου και τελευταία ασχολούμαι και με την αρθρογραφία πάνω σε σύγχρονα και επίκαιρα θέματα της επιστήμης (Εκλαϊκευμένη Επιστήμη) ώστε να φέρω σε επαφή όσο περισσότερο κόσμο γίνεται με αυτή.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλά και διαφορετικά επιστημονικά πεδία και οργανισμούς (Βιολογία, Χημεία, Φυσιολογία των οργανισμών κ.α.) αλλά τελικά με κέρδισε ο συναρπαστικός κόσμος της Βιολογίας και πιο συγκεκριμένα της Γενετικής. Η ιδέα του να μελετάς το γενετικό υλικό ενός οργανισμού και να μαθαίνεις πράγματα για αυτόν απλά και μόνο από μια αλληλουχία γραμμάτων, βάσεων, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Θυμάμαι τον εαυτό μου ως μαθήτρια και τις άπειρες απορίες μου σχετικά με το τι πραγματικά κάνει ένας Βιολόγος, Χημικός κτλ και πιστεύω πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ενημερώσει τους μαθητές. Μέσα από το R.E.A.L. Science θα ήθελα να μιλήσω σε παιδιά για τον όμορφο κόσμο της επιστήμης, να τους μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου και να τους βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο!

Εξειδίκευση

Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες
Βιοτεχνολογία