Ντόκου Λίνα

Πνευμονολογική και Καρδιολογική Έρευνα

New Haven

USA

Διδακτορικές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι βιολόγος, εργάζομαι ως μεταδιδακτορική στο Πανεπιστήμιο Yale στο τομέα των πνευμονικών παθήσεων του καρδιαγγειακού τμήματος της Ιατρικής σχολής. Άρχισα την επιστημονική μου καριέρα στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβα το πτυχίο μου με εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική. Εκεί ολοκλήρωσα και το μεταπτυχιακό μου για να συνεχίσω στο διδακτορικό στο Ινστιτούτο Max Planck για Πνευμονολογική και Καρδιολογική Έρευνα. Έχω συνεργαστεί με δώδεκα εργαστήρια σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και συμμετάσχει σε διάφορα πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συγγράμματα τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Παράλληλα με ενδιαφέρει πολύ η επικοινωνία της έρευνας και σωστή ανάδειξη του έργου των γυναικών στην επιστήμη αλλά και η ομαλή εργασία ως ομάδα μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους με σκοπό την βελτίωση της υγείας του ανθρώπου.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Πάντοτε με ενδιέφερε η έρευνα και με ενθουσίαζε η “χαρά της ανακάλυψης”. Επέλεξα τη Βιολογία επειδή θεωρούσα και ακόμη πιστεύω ότι είναι ένας τεράστιος κλάδος με πολλές εναλλακτικές επαγγελματικές διεξόδους και πορείες καριέρας που θα μου χάριζε την ευελιξία που αναζητούσα ως άνθρωπος που έχει πολλά ενδιαφέροντα και θέλει συνεχώς να εξελίσσεται.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Πιστεύω ότι το R.E.A.L. science είναι κάτι που θα μου επιτρέψει να μοιραστώ τις εμπειρίες και γνώσεις μου με τους μαθητές ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα με το τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κλάδο μου.

Εξειδίκευση

Μοριακή Βιολογία
Πνευμονολογική και Καρδιολογική Έρευνα
Συγγραφή
Science Communication (Greek Women In STEM)