Ιωάννα Ντίνου

 Παιδαγωγική/ Εκπαιδευτική Σύμβουλος

Αθήνα

Ελλάδα

Μεταπτυχιακές σπουδές

Παιδαγωγική/ Εκπαιδευτική Σύμβουλος

Η Ιωάννα Ντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα . Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το A Λύκειο Θηλέων Νέας Σμύρνης ( Ομήρειο). Φοίτησε στο τμήμα Γαλλικών Σπουδών του ΕΚΠΑ  και έλαβε μεταπτυχιακή ειδίκευση  στην διδακτική της  Γαλλικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολικό και επιχειρηματικό περιβάλλον από το Πανεπιστήμιο  Artois  Arras .

Από το 2009 έως το 2011 ολοκλήρωσε επιμόρφωση 400 ωρών στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Ε.Ε.Φ.

Εργάζεται επί 30 χρόνια  ως καθηγήτρια γαλλικής αρχικά  στον ιδιωτικό τομέα και στην συνέχεια στην Β/θμια Εκπ/ση.

Από την σχολική χρονιά 2010 έως σήμερα είναι Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην  Δ Διεύθυνση Β/θμιας μέχρι το 2012, και από το 2012 έως σήμερα στην Γ’Δ/νση Β/θμιας.

Παρακολούθησε πολλές επιμορφώσεις , σεμινάρια, ετήσιους κύκλους σπουδών σε θέματα που αφορούν την Γαλλική Γλώσσα, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση τις Νέες Τεχνολογίες και το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του υποστηρικτικού επιμορφωτικού της έργου, στους καθηγητές που εκπονούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  έχει διοργανώσει ημερίδες, σεμινάρια, μόνη ή σε συνεργασία με Σχολεία,  Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Υπευθύνους Περιβαλλοντικής και άλλων καινοτόμων δράσεων, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και ΜΚΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών έχει αναλάβει εθελοντικά τον συντονισμό της άτυπης ομάδας νέων Young Active Eurocitizens και βοηθά στην συγγραφή και υλοποίηση προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης Erasmus+  KA 105 Youth .

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή εγχειριδίου σχετικά με τη μέθοδο συμμετοχικού διαλόγου “World Café” με τίτλο “Το Καφέ της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”, έχει μεταφράσει και προσαρμόσει ένα εργαστήριο εμπνευσμένο από το «Συμπόσιο της Πείνας » της Oxfam Quebec και έχει αποτελέσει μέλος της συγγραφικής ομάδας Εκπαιδευτικού υλικού  S.A.M.E. WORLD για την  ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε τρία θέματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, Κλιματική Αλλαγή και Περιβαλλοντική Μετανάστευση, μέσα από καινοτόμες τεχνολογικές και βιωματικές προσεγγίσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2020 (που θα τελειώσει το πρόγραμμα)  είναι Συντονίστρια-Μέντορας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Νοιάζομαι και Δρω’’ το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της καλλιέργειας της συνείδησης του ενεργού πολίτη  στους μαθητές.

Εξειδίκευση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Mentoring
Training Courses & Youth Exchanges (Erasmus)
Θέατρο ως μορφοπαιδαγωγικό εργαλείο