Δρίζου Δέσποινα

Χημεἰα

Bristol

UK

Διδακτορικές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Τελείωσα χημεία στην Πάτρα και μετά δούλεψα μερικά χρόνια σε φαρμακευτικές εταιρίες στην Αθήνα. Η αγάπη μου για την έρευνα με ξαναγύρισε στα φοιτητικά έδρανα, για να κάνω Master by Research στη βιοχημεία καρκίνου στο Μπρίστολ της Αγγλίας αυτή τη φορά. Τώρα τελειώνω το διδακτορικό μου πάνω στη βιοχημεία & ανοσολογία της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, χρηματοδοτούμενο από το NHS. Πρόσφατα η δουλειά μου επιλέχτηκε να παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο συνέδριο για τη μετάγγιση αίματος τον προσεχή Ιούνιο (2020) στη Βαρκελώνη.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Πάντα ενδιαφερόμουν για την έρευνα και σιγουρεύτηκα από τα πρώτα εργαστήρια της σχολής. Λίγο πριν πάρω πτυχίο, ήμουν πολύ τυχερή να με παροτρύνει ένας καθηγητής μου να ασχοληθώ με την έρευνα συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό βέβαια καθυστέρησε αλλά τελικά θεωρώ πολύτιμη την επαγγελματική εμπειρία μου στη φαρμακοβιομηχανία. Τώρα νομίζω δε θα μπορο΄πυσα να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Τελειώνοντας τη σχολή εμείς είχαμε σχεδόν ελάγχιστο επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα χαρώ πολύ να συζητήσω απορίες ή να μιλήσω για θέματα που ενδεχομένως το παιδί να αγνοεί σχετικά με τις θετικές επιστήμες, την ακαδημαϊκή καριέρα, τη φαρμακοβιομηχανία και τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας.

Εξειδίκευση

Χημεία
Έρευνα
Εργασία στον ιδιωτικό τομέα