Σινοπούλου Ελένη

Βιολογία

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

ΗΠΑ

Διδακτορικές σπουδές

Ιδρύτρια του R.E.A.L. Science

Λίγα λόγια για εμένα:

Eίμαι μεταδιδακτορική ερευνήτρια (postdoctoral research fellow) με ειδίκευση στις βλάβες του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης. Διαθέτω πολυετή εμπειρία στην έρευνα σε ακαδημαϊκά εργαστήρια στο εξωτερικό. Το background μου είναι στις βιοϊατρικές επιστήμες, με διδακτορικό στις Νευροεπιστήμες και την νευροανατομία. Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε πέντε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού (σε Ευρώπη και Αμερική) για πάνω από 12 χρόνια, νιώθω πως διαθέτω όλα τα εφόδια να βοηθήσω μαθητές που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια παρόμοια καριέρα. Επίσης, με την πολυετή μου εμπειρία της στο χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας, έναν τομέα που έχει χαρακτηριστεί ως σοβαρά ανδροκρατούμενος, νιώθω πως μπορώ να δώσω συμβουλές για το πώς μία νέα κοπέλα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, ειδικότερα στην αρχή της επιστημονικής της καριέρας. Τέλος, έχοντας πάνω απο 7 χρόνια εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας, πιστεύω πως μπορώ να μοιραστὠ τις συμβουλές και τις εμπειρίες μου με εναν αποτελεσματικό και εποικοδομητικό τρόπο, ώστε οι μαθητές να λάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Απο μικρή ηλικία ήμουν δημιουργική και μου άρεσε να λύνω προβλήματα, είχα πάντοτε ερωτήσεις και μια θέληση να ψάχνω για τις απαντήσεις. Η παντοτινή περιέργια και η δημιουργικότητα πιστέυω πως είναι απαραίτητη για έναν επιστήμονα.

Γιατί ίδρυσα το R.E.A.L Science

Ήθελα να δώσω την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς, μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις, να διαμορφώσουν ένα διαδραστικό και ενδιαφέρον περιβάλλον εκμάθησης με στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές και θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους. Να τους δώσω ένα εργαλείο για την ανεύρεση επιστημόνων-εθελοντών από τον κλάδο που τους ενδιαφέρει, και μέσω αυτου να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Ο σκοπός μου είναι να αξιοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός εξιδεικευμένων Ελλήνων παγκοσμίως προς όφελος όλων των μαθητών σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μέσω της τεχνολογίας

Εξειδίκευση

Βιολογία
Νευροεπιστήμες
Νευροανατομία
Φυσιολογία
Διδασκαλία